Koodi -
Juha Rautio ja Lauri Hyvärinen

Koodi Eteläisellä Rantapolulla klo 14-18 (kartassa kohta 4).

 

Juha Raution ja Lauri Hyvärisen liikkuva teos kulkee pysähdellen kalliolta kalliolle. Tuntikausia jatkuvassa esityksessä kirjoituskone ja sähkökitara koodaavaat ympäristöä, koteloituja sisäpuolia sekä käsityksiä jatkuvuudesta ja pysähdysten mahdollisuuksista. Jälkinä saattaa syntyä kerroksellinen kokemus ääntä, tekstiä, objekteja, muistikuvia. Tai halu aloittaa alusta ja yrittää vielä kerran uudestaan.

Juha Rautio (s.1980) tekee mielellään erilaisia taiteidenvälisiä esityksiä ja teoksia, joissa yhdistelee runoutta ja ääntä. Lähtökohtaisesti mikä tahansa voi toimia kokeellisena kesähittinä. Raution kuudes runokokoelma ilmestyy syksyllä 2021.

Lauri Hyvärinen (s. 1986) on kokeelliseen, improvisoituun ja sävellettyyn uuteen musiikkiin erikoistunut muusikko. Hän on kiinnostunut ympäristöstä ja tilanteista esitysten ja teosten lähtökohtina ja rakennusosina. Hyvärinen työskentelee sekä soolona että lukuisissa yhtyeissä kuten Sähkökitarakvartetissa, Pug Lifessa ja duona Ilia Belorukovin kanssa. Hän on esiintynyt Yhdysvalloissa, Japanissa ja ympäri Eurooppaa. Hyvärisen viides soololevy ilmestyy syksyllä 2021.

koodi.jpg