Rantakalliot -
Jukka Tarvainen, Elina Häyrynen,
Pekko Käppi, Jenni Lehtinen

Uimaranta 8 kalliot.jpg

Jukka Tarvaisen, Elina Häyrysen, Pekko Käpin ja Jenni Lehtisen teos nähdään rantakallioilla (kartassa 10) klo 18:40-19:00. 

 

Rantakallioilla nähdään kahden tanssijan, sirkustaiteilijan ja muusikon paikkasidonnainen teos, jossa esiintyjät tutkivat omaa suhdettaan luontoon liikkeen ja musiikin keinoin.  Teos on osittain improvisoitu ja esiintyjät ovat oman alansa huipputekijöitä. 

Pekko Käppi 

Pekko Käppi (s. 1976) on tamperelainen jouhikkotaiteilija ja Sibelius-Akatemian tuntiopettaja. Hän toimii myös säveltäjänä, tuottajana ja tutkijana. Hän on koulutukseltaan kansanlauluperinteisiin erikoistunut etnomusikologi. Hän keikkailee yhdessä yhtyeensä K:H:H:L:n kanssa, jonka nimi tulee sanoista “kuolleiden hevosten hillittömät luut”.

Jukka Tarvainen

Jukka Tarvainen on Helsingissä asuva freelance-tanssitaiteilija, joka on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2009. Hän on työskennellyt useiden eri koreografien, ohjaajien ja kollektiivien kanssa niin nykytanssin kentällä kuin esittävien taiteiden rajapinnoillakin. Tarvainen tunnetaan monipuolisena tekijänä, joka puuhailee tanssin lisäksi myös parkourin, teatterin ja musiikin parissa.

Elina Häyrynen

Elina Häyrynen on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija ja toiminut vapaalla kentällä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2007. Elina on opskellut Amsterdamin taideyliopistossa sekä Teatterikorkeakoulussa (tanssitaiteen maisteri, 2009). Hän työskentelee tällä hetkellä vierailevana tanssijana Tero Saarinen Companyssa ja Johanna Nuutinen + CO:ssa. Elina on toiminut tanssijana myös Susanna Leinonen Companyssa (2008-2019) sekä mm. Milla Koistisen, Veli Lehtovaaran, Anni Rissasen, Panu Varstalan ja Jukka Tarvaisen teoksissa. Elina on yksi jyväskyläläisen Tanssiryhmä Off/Balancen perustajista ja toimii ryhmässä toisena taiteellisena johtajana sekä tanssijana. Häyrynen kuuluu myös monitaiteelliseen TARGET Helsinki ensembleen.

Jenni Lehtinen

Jenni on Akrobaattikaksikkon ylämies, sekä ilma-akrobaatti. Hän on opiskellut sirkusta arvostetussa Ukrainan valtion sirkuskoulussa Kiovassa, sekä Esac: Ecole Supérieure des Arts du cirque nimisessä koulussa Belgiassa. Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta hän valmistui vuonna 2007. Omien tuotantojen lisäksi hän on ollut mukana useissa eri nykysirkustuotannoissa, sekä erityisosaamista omaavana esiintyjänä tanssiteatteri- musiikki- ja oopperatuotannoissa.