Musiikkia keholla - Rytmi, liike ja ääni:
Venla Sandgren & Timi Karvinen

14:30-14:50, Hallan talo, Seurasaaren ulkomuseo

Tule osaksi suurta kehomusiikkiorkesteria! Tämä iltama vie sinut ihmisen luoman vanhimman musiikin äärelle - keholla tuotettavan rytmiikan ja laulun keskelle. Kehomusiikki (body music, body percussion) on musiikkia, jota voit kuulla ja tanssia, jota voit nähdä. Siinä kehoa käytetään liikkuvana musiikillisena instrumenttina. Esityksessä etsitään kehon äänellisiä ulottuvuuksia, ja erilaisten taputusten, napsutusten ja jalkaiskujen avulla luodaan rytmisiä kudelmia. Keholla tuotettava musiikki on maailman vanhin musiikin muoto, jota löytyy useiden kulttuurien musiikkiperinteistä.

Venla Sandgren:

Venla Sandgren on kehomuusikko, steppitanssija, improvisaationäyttelijä sekä ilmaisu- ja vuorovaikutuskouluttaja. Hän on esiintynyt kehomusiikin ja stepin parissa viimeisten yli kahdenkymmenen vuoden aikana Suomen lisäksi mm. Saksassa, Italiassa, Kreikassa ja Indonesiassa. Venla on hakenut alan kansainvälistä oppia mm. Brasiliasta, Tukholmasta ja New Yorkista.


"Ihmisen tuottama kehollinen rytmi on aina ollut lähellä sydäntäni. Yhdistän esityksissäni perkussiivista tanssia, laulua ja koko kehon musiikkia." 

 

Venla on tehnyt töitä mm. seuraavien tahojen ja artistien kanssa: Sibelius-Akatemia, Rytmikollektiivi Kompitus ry, Rhythm Week Festival, Rhythm & Movement Weekend, Impro Helsinki, Helsingin Työväenopisto, International Body Music Festival, Body Rhythm Hamburg, MTV3, lauluyhtye Tuuletar, laulaja Sonja Korkman sekä laulaja ja beatboxaaja Venla Ilona Blom.

Timi Karvinen - pianisti

Venla Sandgren_photo Jari Flinck.jpg