top of page

ESSE ohjelmisto

lauantai 27.7.2024

Esityspaikat Roihuvuorentie 9-10:

  • Peukaloisenpuisto.

  • Japanilaistyylinen puutarha, ei täysin esteetön, mäkistä maastoa.

  • Roihuvuoren Rio, kahvilan terassi.

  • 1 esteetön siirto wc Peukaloisen puistossa.

Ohjelmaa kaiken ikäisille

 

11:00 Skidit disko, Japanilaistyylisessä puutarhassa

12:00 Satuja ja tarinoita, Japanilaistyylisessä puutarhassa

12:00-14:00 Puuha-alue, Peukaloisenpuiston päädyssä

13:00 Duo Color Express TT-1000, Peukaloisenpuisto

 

Monitaiteellisempaa ohjelmaa

 

14:00 Taikuri Jerry Nyholm, Japanilaistyylinen puutarha

14:30-15:30 Flower rescue työpaja, Japanilaistyylinen puutarha

15:00 Akrobaatit Inni & Sasu, muusikko Pedro Bergamo, Japanilaistyylinen puutarha

15:40 Käsilläseisoja Annika Koljonen, muusikko Lassi Kari, Peukaloisenpuisto

16:10 Jonglööri Sakari Männistö-Lister, tanssija Emmi Pennanen, muusikko Marko Nyberg, Peukaloisenpuisto

 

Iltaklubi

 

17:00 Runoilija muusikko Juha Rautio, Rion terassi

18:00 Muusikko Janne Masalin, Rion terassi

Kuva festivaalikartasta löytyy AIKATAULU sivulta

11:00 Skidit disko

Japanilaistyylisessä puutarhassa

Skidit Disko tarjoaa musiikkimatkan lastensävelistä tämän päivän tinkimättömiin hitteihin. Lämminhenkisessä diskossa yhdistyvät tanssittavat bängerit, hauskat leikit, tanssiopetus, mielikuvituksellinen meininki sekä kivat visuaalit. Hyvä meininki kerää tanssilattialle niin aikuiset kuin lapsetkin. Let’s baila!

Skidit Disko käynnisti lastendiskobuumin Suomessa tuodessaan maailmalta suosituksi tulleen konseptin koko perheen päivätansseista ykkösklubeilla.

12:00 Satuja ja tarinoita Japanilaistyylisessä puutarhassa

Esse festivaaleilla kuullaan satuja jo neljännen kerran sirkustaiteilija Sasu Peistolan kertomana. Tule kuuntelemaan, kuinka satuolennot heräävät henkiin ja tarina täyttää koko puisen kupolin. 

Satuhetki sopii kaikenikäisille ja lapsenmielisille. 

Sasu Peistola on helsinkiläinen pariakrobaatti ja Agit-Cirkin jäsen.

12:00-14:00 Puuha-alue Peukaloisen puiston päädyssä

Puuha-alueella on mukavaa toimintaa lapsille ja heidän aikuisilleen. Puuha-alueen aktiviteetit ovat omatoimisia.

 

Muistathan laittaa tavarat paikoilleen leikittyäsi ja antaa seuraavalle jonottajalle vuoron kohtuullisen ajan puitteissa.

13:00 Duo Color Express TT-1000, Peukaloisen puisto

Lähde matkalle aikakoneella eri ulottuvuuksiin! Tulevaisuuden katusirkus on täällä. Mitä syntyy kun yhdistetään vipulautahyppyjä, pomppivia esineitä ja pala värikästä hulluutta? Eri ulottuvuuksista voimaa ja mitä oudoimpia hahmoja ammentava räjähtävä katusirkusshow, joka sisältää mm. akrobatiaa jättikokoisella jumppapallolla sekä vipulautaa.

14:00 Taikuri Jerry Nyholm​

Taikuri Mentalisti Jerry Nyholm luo esityksellään taianomaisen ja hauskan tunnelman, joka naurattaa ja hämmästyttää kaiken ikäistä yleisöä. Jerryn mukaansa tempaavassa tyylissä perinteinen taikuus kohtaa mielenhallinnan ihmeet ja terävän huumorin. Hänen esityksensä eivät ole pelkästään viihdyttäviä, vaan myös interaktiivisia, ja ne saavat yleisön mukaan illuusioihin ja hämmentäviin mentaalitemppuihin.

14:30-15:30 Flower rescue työpaja

Join FloweRescue at ESSE festival to enjoy the beauty of rescued flowers (flowers which, because of age or damage can't be sold) and learn to make a beautiful bouquet which will be donated to a local elder care home. 

  

We have set up a flower buffet for you to choose from for your bouquet, then we can give you design tips and help you tie the bouquet. You'll also have a chance to write a card to attach to the bouquet, to send your greetings to the elderly person who will receive it. 

  

No flower experience necessary, and this workshop is fun for people of all ages!

15:00 Akrobaatit Inni & Sasu, muusikko Pedro Bergamo, Japanilaistyylinen puutarha

"Nurikabe" syntyi akrobaattipari Innin ja Sasun sekä brasilialaisen muusikon Pedro Bergamon yhteistyönä.

Esitys sai inspiraationsa “Nurikabe” nimisestä demonista, kun pariakrobatian herkät tasapainot ja musiikin eri nyanssit törmäsivät vuorovaikutukseen ympäristön kanssa. Myyttinen näkymätön hahmo on peräisin japanilaisesta kansanperinteestä ja tunnetaan muodonmuutoksestaan kiviksi ja puiksi eksyttääkseen harhailevia matkailijoita. Puinen pyöreä kupoli kutsuu Nurikaben tekemään aavemaisen esiintymisensä. Pedro Bergamo säveltää ja tekee teoksen äänisuunnittelun erityisesti tätä esitystä varten joka esitetään livenä viola caipiralla.

15:40 Käsilläseisoja Annika Koljonen, muusikko Lassi Kari, Peukaloisenpuisto

Annika Koljonen on sirkustaiteilija päälajeinaan käsilläseisonta ja akrobatia. Annika on valmistunut kesällä 2023 Belgiasta Ecole Superieure des arts du cirque -sirkuskoulusta. 

 

Esitys on akrobaattinen tanssi käsilläseisontatelineen kanssa, joka tutkii kontrasteja liikkeen ja käsilläseisonnan muotojen kautta. Sen inspiraationa on toiminut klassisen käsilläseisonnan rauhallisuus ja kauneus, sekä tarve rikkoa näitä perinteisiä elementtejä ja tulkita niitä uusilla tavoilla akrobatian keinoin.

16:10 Jonglööri Sakari Männistö-Lister, tanssija Emmi Pennanen, muusikko Marko Nyberg, Peukaloisenpuisto

17:00 Runoilija muusikko Juha Rautio, Rion terassi

​Juha Rautio (s.1980) on kirjoittanut seitsemän runokokoelmaa, joista viimeisin Jokainen epäilys ennen tätä ja tämän jälkeen ilmestyi 2024 alkuvuodesta. Raution esiintymisissä yhdistävät kirjallisuuden, monitaiteen ja kokeellisten kesähittien takapihojen tunnelmat.

18:00 Muusikko Janne Masalin, Rion terassi

Aiemmin slaavipunkkia, jazzia ja autotallirokkia sotkeneen Tundramatiksin ja 13-henkisen marssivan torvibändin Bad Ass Brass Bandin solisti Janne Masalin on urbaani pelimanni ja hipsterikiertolainen. Sooloartistina (2019) debytoineen Masalinin kakkoslevyn (“Kuoseja” 2023) biisit rakentuvat notkeista biiteistä, rokkaavasta livesoitosta ja hokemista. Levyllä kuuluu selkeämmin myös artistin tausta esitys- ja elokuvaäänisuunnittelijana.
 

Soolokeikoillaan Masalin on nykyaikainen one-man-band. Koneet, teknot ja synat potki, kaulassa roikkuu Telecaster ja hanuri, laulu raikaa!. Tunnelma vuorottelee hartaasta pohdiskelusta tymäkkään jytään.

bottom of page